Jag minns fönsterputsning

Jag nuddade vid detta ämne senast men var tvungen att lämna innan jag egentligen kunde gå på något slags djupt. Idag ska det bli ändring. Idag ska jag göra det jag inte hann sist. Idag ska jag berätta om den tid under vilken jag arbetade med fönsterputsning.

Det finns mycket att säga om det förflutna. Detta är på intet sätt unikt för mitt jobb inom fönsterputsning. Det är inte heller unikt för referenser till tidigare arbeten eller för mig själv för den delen. Att blicka bakåt är alltid intressant, om än skrämmande ibland. Att det kan vara dessa två samtidigt tycker jag är spännande.

Hur som helst. Jag var alltså verksam inom fönsterputsning under några år på 90-talet – för den som missade mitt förra inlägg om saken. Jag hamnade på detta arbete tack vare att jag hade en kompis vars mammas företag behövde personal. De behövde en helt ny personalstyrka inom fönsterputsning just när jag gick ur skolan. Aldrig förr har ett ja varit lika rungande som mitt var då.

Tanken från början var att detta skulle hålla på under en sommar. Det var både min egen tanke och företagets. Efterfrågan på fönsterputsning var stor under sommarmånaderna, speciellt i städerna längs kusten. Detta gjorde att vi hade mycket att göra. Vi var mängder av unga människor som tog jobbet samtidigt. Vi skötte oss bra. Jag blev faktiskt väldigt duktig på fönsterputsning. När sommaren led mot sitt slut och det skulle bli dags för oss alla att åka hem igen; då vände sig min kompis mamma – chefen på företaget – till mig och frågade om vi kunde prata avskilt. Hon ville fråga om jag var intresserad av att arbeta med fönsterputsning under en längre tid. Hon klargjorde också att mina villkor då skulle förändras till det bättre. Att jag skulle få samma lön och friheter som mina permanenta kollegor.

Här stod jag inför ett stort beslut. Jag gillade fönsterputsning. Jag gillade också den lilla staden jag kommit att flytta till. Det var bara det att jag hade så mycket folk där hemma i storstan. Jag fick lov att tänka i en vecka och sedan återkomma. När jag gjort detta landade jag i ett Ja. Jag ville testa på fönsterputsning på permanent basis. Kanske skulle jag gilla det?

Det gjorde jag också. Under 3 års tid arbetade jag med fönsterputsning på östkusten innan jag kände för att återvända. Då blev det dessutom fönsterputsning hemma.

Mer om detta nästa vecka. Lovar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *