Om städföretaget

Tjena!

Som de flesta av er känner till så har jag och min kära sambo dragit igång ett städföretag. Detta är ett tag sedan nu och jag har inte riktigt återkopplat så mycket om saken. Detta har märkts i inkorgen där många frågor om hur det gått har dykt upp. Jag tänkte därför att jag skulle ägna dagens text åt att beskriva hur det går för oss. Hur städföretaget känns och vad jag har för känslor om saken. Jag kommer inte gå in på detaljer om företaget, det känns som att det är fel forum för. Jag kommer däremot att behandla erfarenheten jag bär med mig.

För det första ska sägas att det är väldigt mycket att göra. Jag hade förstås väntat mig detta. Inte minst eftersom alla jag känner som bedriver företag – även om det inte handlar om just städföretag – har påpekat detta. Jag ska verkligen inte sticka under stol med att det är väldigt mycket att göra stundtals. Det kan generera stress men det jag och min sambo får tillbaka är värt varenda svettdroppe. Jag tycker trots allt om tempo i arbetslivet. Det har jag alltid gjort. Det är så jag mår bra vare sig det handlar om städföretag eller mina tidigare jobb.

En annan känsla jag fått och som jag anade på förhand skulle komma var den att man känner sig behövd. Visst, vi kör ett vinstdrivande städföretag men rollen vi spelar i folks liv är fin. Vi underlättar. Våra tjänster, de tjänster som personalen på städföretaget genomför, gör skillnad i människors vardag. Många av de vi arbetar med är äldre människor. Människor som kanske inte längre kan eller orkar ägna sig åt de hushållssysslor de en gång gjorde själva. Det är en fin känsla. Samtidigt jobbar vårt städföretag också med många barnfamiljer. Alla som varit i en sådan situation vet hur krävande det kan vara med detta liv. Ju fler barn desto mer stök och tyvärr också desto mindre tid att städa i hemmet. När de anlitar oss för att genomföra regelbunden städning frigörs tid. De får möjlighet att göra utflykter, hitta på saker med familjen eller bara slappa. Något som knappast finns särskilt mycket tid för annars.

Jag hinner tyvärr inte gå in mer på djupet om detta idag men lovar att återkomma inom kort om städföretaget. Det tycks, trots allt, vara ett ämne som intresserar många av er väldigt mycket. Skicka därför gärna in frågor om ni har några. Det kan handla om städföretaget eller om mig i största allmänhet.